Vattenförbrukningen

När vi tittar på vattenförbrukningen som varit sedan midsommar så kan vi se att förbrukningen nattetid ökade markant den 23-24 Juni (midsommar). Den höga förbrukningen höll sig konstant fram till den 22 juli. Då sjönk förbrukningen nattetid till nivåerna vi hade innan midsommar. I och med det så har vi sluppit avbrott i vattenleveransen den senaste veckan.

Styrelsen vill uppmana alla att prata med era nya och gamla grannar om att gå in på hemsidan och läsa de instruktioner som finns under fliken “Att bo på Märsön“. Speciellt vill vi att alla ska läsa det som handlar om vatten och hantering av glimpostventiler.

Alla ska läsa det som handlar om vatten och hantering av glimpostventiler.

Idag har vi fortfarande en bra förbrukning nattetid, men vi kan se att från igår har vi en förhöjd förbrukning på dagtid vilket gör att vi just nu balanserar precis på gränsen för vad anläggningen klarar av. Om trenden håller i sig idag så kan vi behöva göra en planerad avstängning av vattnet mellan kl. 14-17 idag.

Om någon/några vet med sig att man varit på ön mellan midsommar och 22 juli så önskar vi att ni kontrollerar er glimpostventil samt övriga ventiler då risken är stor att ni har en läcka som påverkar allas tillgång till vatten.

Vattentillgången

Vi har sedan tidigare informerat att 2 av 4 borrhål levererar dåligt eller inget vatten. Vi har spolat de 2 borrhålen som inte levererar vatten, tyvärr med oförändrat resultat. I och med det så tar vi nu in offerter samt utreder möjligheter att borra ett nytt borrhål. Om allt faller väl ut så kan vi /i bästa fall ha ett nytt borrhål samt en stabil vattentillgång i månadsskiftet augusti/september.

Fram till dess så kommer vi, om det är nödvändigt, att fortsätta arbeta med planerade stopp för att vi ska ha tillgång till vatten under dagens måltider. Vi kommer försöka styra dessa avstängningar till eftermiddagar mellan kl.14-17. Men beroende på förbrukning så kan det även ske automatstopp på andra tider.

I och med detta utskick så kommer vi inte skicka ut en nyhet varje gång ett planerat stopp sker.

Vi förstår att det är besvärligt att leva utan vatten, men vi vill bara påminna er om att vi som jobbar med det här gör det på vår egen fritid och är precis lika drabbade som ni är av att vattnet tar slut. Vi är bara ett telefonsamtal bort så det är bara att lyfta luren och ringa oss om ni undrar något. Vi gör som sagt vårt yttersta för att detta ska fungera så bra som möjligt men vi kan inte påverka allt utan måste tillsammans göra vårt bästa.

Med vänliga hälsningar,

Jimmy Rousu
Sten Östlund